مگر نه این است که هدف از فیلتر کردن یک سایت جلوگیری از دیده یا خوانده شدن آن است؟ با وجود این همه فیلتر شکن و وی پی ان، واقعا کیست که اراده کند مثلا بی بی سی را باز کند و فیلترینگ جمهوری اسلامی مانعش شود؟! فارغ از اینکه فیلترینگ خوب است یا بد، سوال از متولیان آن این است که در شرایط کنونی آیا فیلترینگ به هدفش می رسد؟
فیلترینگ به شکل کنونی نه تنها شما را به هدفت نمی رساند که تبعات بدتری برایت دارد. در حالی که همه به راحتی به سایت ها دسترسی پیدا می کنند، شما متهم به ایجاد خفقان و سانسور رسانه ای می شوید. آش نخورده و دهان سوخته! اگر قرار است که همه به همه چیز دسترسی داشته باشند، چرا باید انگ ضدیت با آزادی به جمهوری اسلامی بخورد؟ مگر نه این است که از چنین روندی که در آن طرف هم حرفش را به گوش مخاطب میرساند و هم ناله واآزادی سر می دهد و بر ضد نظام تبلیغ میکند، فقط و فقط ضدانقلاب سود برده و خوشحال می شود؟ می بینید که ندانسته داریم به ضدانقلاب خدمت می کنیم!
اگر واقعا اراده ای قوی برای جلوگیری از دیده شدن بعضی سایت ها دارید، تحقیقات علمی در این باره انجام دهید تا بتوانید به گونه ای فیلتر کنید که هیچ فیلتر شکنی نتواند آن را باز کند. وگرنه رها کنید این وبال گردن آبروریز را!
به نظر من برای سایت های غیراخلاقی و مستهجن باید نوعی از فیلتر طراحی شود که امکان عبور از آن وجود نداشته باشد. طراحی چنین سیستمی قطعا از دانشمندان ما که اتفاقا در علوم کامپیوتری پیشرفت بسیاری داشته اند، غیرممکن نیست. ارزش دارد که نظام در این زمینه هزینه جدی کند. ولی درباره سایت های سیاسی نظر من این است که ضرری که از تبلیغات سوء مبنی بر سانسور رسانه ای و وجود خفقان در ایران عاید نظام می شود به مراتب شدیدتر و بدتر از این است که مثلا چند مطلب بی بی سی و رادیو فردا به گوش ملت برسد. معتقدم اتفاقا همین ایجاد مانع ( البته کاذب و کاغذی!) است که مردم را به شنیدن حرف های ضدانقلاب تحریک میکند. و اصلا خیلی ها با همین فیلتر شدن شان «مهم» شدند در حالی که اصلا عددی نبودند. ما «مهم» شان کردیم و چه خوشحال اند از اینکه فیلتر شده اند!
باید نظام تکلیفش را با فیلترینگ مشخص کند. در وضعیت فعلی فقط و فقط هزینه می دهیم و ضرر به جان می خریم. جلوی ضرر را هروقت بگیری منفعت است.
- ۱ نظر
- ۱۱ بهمن ۹۲ ، ۲۱:۵۵