::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

*** اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایه علی ابن ابیطالب***
حامد رضایی هستم. کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه تهران خواندم . برای ارشد به دانشکده علوم اجتماعی همان دانشگاه کوچ کرده و "دانش اجتماعی مسلمین" خواندم.

از میان کتابها
چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!

از میان همه سرزمین هایی که زیر چکمه این حضرات ( اروپاییان) تخت قاپو شدند، آفریقا پذیراتر بود و امیدبخش تر. و می دانید چرا؟ چون علاوه بر مواد خامی که داشت ( و فراوان: طلا، الماس، مس، عاج و خیلی مواد خام دیگر) بومیانش بر زمینه هیچ سنت شهرنشینی، یا دینی گسترده، قدم نمی زدند. هر قبیله ای برای خودش خدایی داشت و رئیسی و آدابی و زبانی. و چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!...
اما ما شرقی های خاورمیانه، نه چنان پذیرا بودیم و نه چنین امیدبخش. چرا؟ اگر بخواهم خودمانی تر باشم، یعنی از «خودمانی تر» حرف بزنم، باید بپرسم چرا ما شرقی ها پذیرا نبودیم؟ می بینید که جواب در خود سوال مندرج است. چون در درون کلیت اسلامی خود، ظاهرا شیئی قابل مطالعه نبودیم. به همین علت بود که غرب در برخورد با ما، نه تنها با این کلیت اسلامی درافتاد( در مساله تشویق خون آلود تشیع در اوان صفویه – در اختلاف انداختن میان ما و عثمانی ها – در تشویق از بهائی گری در اواسط دوره قاجار – و دست آخر در مقابله با روحانیت شیعی در بلوای مشروطیت به بعد...) بلکه کوشید تا آن وحدت تجزیه شده از درون را که فقط در ظاهر کلیتی داشت، هرچه زودتر از هم بدرد. و ما را نیز همچون بومیان آفریقا، نخست بدل به ماده خام کند و پس از آن به آزمایشگاهمان ببرد. اینجوری بود که در فهرست همه دائره المعارف هایی که غربی ها نوشتند، مهمترینش «دائره المعارف اسلامی» است. ما خودمان هنوز در خوابیم. 
ولی غربی مرا در این دائره المعارف پای آزمایشگاه برده است. آخر هند نیز جایی در حدود آفریقا بود. با آن «تبلبل اَلسُن» و پراکندگی نژادها و مذهب ها. آمریکای جنوبی هم که یکسره از دم شمشیر اسپانیایی ها مسیحی شد و اقیانوسیه هم که خود مجمع الجزایری بود، یعنی بهترین حوزه ایجاد اختلاف ها. 
جلال آل احمد / غرب زدگی، ص 30 -33

***بایگانی گردگیری کتابخونه***

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

مخدری به نام «اردوی جهادی»!

پنجشنبه, ۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۰۴ ق.ظ


افتخار داشتم که جزئی از بچه‌های جهادی باشم. اخلاص، صفا و پاکی که در این اردوها وجود دارد در کمتر جایی یافت می‌شود. اینها اما نباید مانع شود که از ایرادات بزرگ اردوهای جهادی غافل شویم.
مهمترین کارکرد کنونی اردوهای جهادی، مهار و اطفاء انرژی عدالتخواهانه جریان انقلابی است!

چه بسیار کسانی که وظیفه خود در برابر عدالت و عدالتخواهی را انجام شده میدانند، چراکه در سال یک یا دو بار به اردوی جهادی می‌روند! و چه بسیار کسانی که وقتی از کوتاهی‌های جریان انقلاب در مسئله عدالت گلایه می‌کنی، ازخودراضی سینه سپر می‌کنند و باد به غبغب می‌اندازند و از تعداد بالای اردوهای جهادی می‌گویند!
اردوی جهادی عذاب وجدان‌‌ها را خاموش می‌کند و این توهم را در اعضایش به وجود می‌آورد که خب الحمدلله تکلیف‌مان را در حوزه عدالت در همین یکی دوهفته اردوی جهادی انجام دادیم و برویم سراغ مسائل دیگر!
اردوی جهادی با منحرف کردن انرژی عدالتخواهانه جریان انقلاب در عرصه‌ای کم‌بازده و البته «بی‌خطر» برای نهادهای حاکمیتی، غفلت از ریشه‌های ساختاری بی‌عدالتی و مولد نابرابری و محرومیت و ایجاد بی‌عملی مفرط درجهت اصلاح آنها را نتیجه داده است. اردوهای جهادی به شکل کنونی‌اش رسما به عامل تخدیر جریان حزب‌الله در حوزه عدالت تبدیل شده است.
اردوی جهادی در بهترین حالت سازوکاری است برای محرومیت زدایی و نه لزوما تحقق عدالت. درواقع اردوهای جهادی به دنبال این هستند که اولیات زندگی را برای کسانی که فاقد آن هستند مهیا کنند. اما صرف فراهم کردن چنین چیزی، «نابرابری» موجود در جامعه را درمان نخواهد کرد. متاسفانه اغلب افراد هنوز مسئله اصلی که «نابرابری» است را اصلا فهم نکرده‌اند. هرچند کیست که نداند اردوهای جهادی با مدل کنونی‌اش کمک چندانی به محرومیت‌زدایی هم نمی‌کنند.

پ.ن 1: بدیهی است که این نوشته به دنبال مخالفت با اصل ایده اردوهای جهادی نیست، بلکه مدل کنونی آن را نقد می‌کند.
پ.ن 2: البته کسانی هم هستند که همین اردوهای جهادی و مشاهده مستقیم عمق فاجعه بعضی مناطق، سبب شده تا مسئله نابرابری برای شان جدی شود و به اصلاح ساختارهای مولد نابرابری همت گمارند. ولی چنین افرادی تعداد بالایی ندارند.
پ.ن 3: ناگفته نماند که همین اردوهای جهادی کم خاصیت بر دیگر فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی خاله زنک بازانه جنبش دانشجویی شرف دارد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی