::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

*** اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایه علی ابن ابیطالب***
حامد رضایی هستم. کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه تهران خواندم . برای ارشد به دانشکده علوم اجتماعی همان دانشگاه کوچ کرده و "دانش اجتماعی مسلمین" خواندم.

از میان کتابها
چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!

از میان همه سرزمین هایی که زیر چکمه این حضرات ( اروپاییان) تخت قاپو شدند، آفریقا پذیراتر بود و امیدبخش تر. و می دانید چرا؟ چون علاوه بر مواد خامی که داشت ( و فراوان: طلا، الماس، مس، عاج و خیلی مواد خام دیگر) بومیانش بر زمینه هیچ سنت شهرنشینی، یا دینی گسترده، قدم نمی زدند. هر قبیله ای برای خودش خدایی داشت و رئیسی و آدابی و زبانی. و چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!...
اما ما شرقی های خاورمیانه، نه چنان پذیرا بودیم و نه چنین امیدبخش. چرا؟ اگر بخواهم خودمانی تر باشم، یعنی از «خودمانی تر» حرف بزنم، باید بپرسم چرا ما شرقی ها پذیرا نبودیم؟ می بینید که جواب در خود سوال مندرج است. چون در درون کلیت اسلامی خود، ظاهرا شیئی قابل مطالعه نبودیم. به همین علت بود که غرب در برخورد با ما، نه تنها با این کلیت اسلامی درافتاد( در مساله تشویق خون آلود تشیع در اوان صفویه – در اختلاف انداختن میان ما و عثمانی ها – در تشویق از بهائی گری در اواسط دوره قاجار – و دست آخر در مقابله با روحانیت شیعی در بلوای مشروطیت به بعد...) بلکه کوشید تا آن وحدت تجزیه شده از درون را که فقط در ظاهر کلیتی داشت، هرچه زودتر از هم بدرد. و ما را نیز همچون بومیان آفریقا، نخست بدل به ماده خام کند و پس از آن به آزمایشگاهمان ببرد. اینجوری بود که در فهرست همه دائره المعارف هایی که غربی ها نوشتند، مهمترینش «دائره المعارف اسلامی» است. ما خودمان هنوز در خوابیم. 
ولی غربی مرا در این دائره المعارف پای آزمایشگاه برده است. آخر هند نیز جایی در حدود آفریقا بود. با آن «تبلبل اَلسُن» و پراکندگی نژادها و مذهب ها. آمریکای جنوبی هم که یکسره از دم شمشیر اسپانیایی ها مسیحی شد و اقیانوسیه هم که خود مجمع الجزایری بود، یعنی بهترین حوزه ایجاد اختلاف ها. 
جلال آل احمد / غرب زدگی، ص 30 -33

***بایگانی گردگیری کتابخونه***

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

همه «ریگی» ها «عبدالمالک» نیستند!

پنجشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۵، ۱۰:۱۹ ق.ظ

خیلی ها نمی دانند که معلم بلوچی که فداکاری اش سبب شد تا خیلی از ما بار دیگر انسانیت را یاد بگیریم، هم طایفه ای همان کسی است که او را به عنوان سمبل جنایت می شناسیم: عبدالمالک ریگی!

«گنگوزهی» یکی از تیره های طایفه بزرگ «ریگی» در بلوچستان است. طایفه ریگی از جمله طوایف شریف بلوچ است که چندین شهید را نیز تقدیم انقلاب کرده است. شهید ناصر ریگی سرپرست کنسولگری ایران در مزارشریف معروف ترین این شهداست.

حمید گنگوزهی با از جان گذشتگی اش بار دیگر شرافت و مردانگی مردمان شریف این طایفه را به رخ کشید. طایفه ای که طی سالیان اخیر به دلیل شرارت های یک فرد، جور یک بدنامی ناخواسته و البته ناجوانمردانه را به دوش می کشد.

طبیعی است که در میان هر قوم و طایفه ای، مفسدانی نیز یافت می شوند ولی تعمیم این فساد به همه افراد آن طایفه را هیچ کودکی منطقی نمی پندارد.

مقصر اصلی این ذهنیت های غلط قطعا رسانه های کشور و در راس آن صداوسیماست. آنچه که از تلویزیون جمهوری اسلامی از سیستان و بلوچستان مخابره می شود چیزی نیست جز خبری از یک انفجار و یا یک ترور. گویی در این استان پهناور هیچ اتفاق دیگری نمی افتد مگر انفجار و ترور! و به همین دلیل است که مردم تا اسم سیستان و بلوچستان را می شنوند یاد ناامنی و خون می افتند!

در میان این ذهنیت های اشتباهی که به دلیل بازنمایی های رسانه ای غلط، از استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، ذهنیت های منفی نسبت به «ریگی» ها از همه فاجعه بارتر است. امید آنکه رسانه های کشور در جهت تصحیح این ذهنیت ها نسبت به سیستان و بلوچستان و خاصه طایفه ریگی قدم های موثری بردارند.

 

 

 

نظرات (۳)

  • محمد صادق نیک عهد
  • با سلام

    با تشکر از وب سایت  با محتوا و خوبتون آدرس وب شما در فروشگاه بزرگ اراک نیک لینک شد

    لطفا جهت مشاهده لینک به آدرس www.araknik.blog.ir  مراجعه کنید

    خواهشمند است شما هم لینک زیر را در قسمت پیوند ها قرار دهید

    نام لینک : فروشگاه بزرگ اراک نیک

    آدرس لینک : www.araknik.ir

    سلام
    میشه یه کتاب خوب در زمینۀ "هویت" معرفی بفرمایید؟
    فقط واقع بینانه، منصفانه و مستدل باشه نه کلیشه ای و توطئه محور!
    پاسخ:
    سلام
    تطورات گفتمان های هویتی در ایران، ایرانی در کشاکش تجدد و مابعدد تجدد
    از دکتر کچویان
    ممنون از راهنماییتون :)

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی