::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

" در زمانه ای که فریاد است رسالت ، چه بیزار کننده اند کسانی که سکوت می کنند برای منفعت "

::. فریاد .::

*** اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایه علی ابن ابیطالب***
حامد رضایی هستم. کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه تهران خواندم . برای ارشد به دانشکده علوم اجتماعی همان دانشگاه کوچ کرده و "دانش اجتماعی مسلمین" خواندم.

از میان کتابها
چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!

از میان همه سرزمین هایی که زیر چکمه این حضرات ( اروپاییان) تخت قاپو شدند، آفریقا پذیراتر بود و امیدبخش تر. و می دانید چرا؟ چون علاوه بر مواد خامی که داشت ( و فراوان: طلا، الماس، مس، عاج و خیلی مواد خام دیگر) بومیانش بر زمینه هیچ سنت شهرنشینی، یا دینی گسترده، قدم نمی زدند. هر قبیله ای برای خودش خدایی داشت و رئیسی و آدابی و زبانی. و چه پراکنده! و ناچار چه سلطه پذیر!...
اما ما شرقی های خاورمیانه، نه چنان پذیرا بودیم و نه چنین امیدبخش. چرا؟ اگر بخواهم خودمانی تر باشم، یعنی از «خودمانی تر» حرف بزنم، باید بپرسم چرا ما شرقی ها پذیرا نبودیم؟ می بینید که جواب در خود سوال مندرج است. چون در درون کلیت اسلامی خود، ظاهرا شیئی قابل مطالعه نبودیم. به همین علت بود که غرب در برخورد با ما، نه تنها با این کلیت اسلامی درافتاد( در مساله تشویق خون آلود تشیع در اوان صفویه – در اختلاف انداختن میان ما و عثمانی ها – در تشویق از بهائی گری در اواسط دوره قاجار – و دست آخر در مقابله با روحانیت شیعی در بلوای مشروطیت به بعد...) بلکه کوشید تا آن وحدت تجزیه شده از درون را که فقط در ظاهر کلیتی داشت، هرچه زودتر از هم بدرد. و ما را نیز همچون بومیان آفریقا، نخست بدل به ماده خام کند و پس از آن به آزمایشگاهمان ببرد. اینجوری بود که در فهرست همه دائره المعارف هایی که غربی ها نوشتند، مهمترینش «دائره المعارف اسلامی» است. ما خودمان هنوز در خوابیم. 
ولی غربی مرا در این دائره المعارف پای آزمایشگاه برده است. آخر هند نیز جایی در حدود آفریقا بود. با آن «تبلبل اَلسُن» و پراکندگی نژادها و مذهب ها. آمریکای جنوبی هم که یکسره از دم شمشیر اسپانیایی ها مسیحی شد و اقیانوسیه هم که خود مجمع الجزایری بود، یعنی بهترین حوزه ایجاد اختلاف ها. 
جلال آل احمد / غرب زدگی، ص 30 -33

***بایگانی گردگیری کتابخونه***

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

جهان اسلام روزهای تلخی را سپری می کند. اگر نبود امید به امداد الهی صراحتا از مرگ جهان اسلام طی چند دهه آتی صحبت می کردم. آنچه دلسوزان جهان اسلام قرن هاست درباره اش هشدار می دهند و فحش می خورند، دارد به بدترین شکل ایجاد میشود.

آتش طائفه گری دامن جهان اسلام را گرفته و این یعنی مرگ جهان اسلام.

تیزبین ها فهمیده بودند که هدف از قضایای سوریه برکناری بشار اسد نیست. یعنی این هست ولی فقط این نیست. قرار نیست بعد از بشار حکومتی در سوریه شکل بگیرد. حتی قرار نیست صرفا تجزیه ای شکل بگیرد. سوریه محملی است برای به آتش کشیدن کل جهان اسلام. برای به جان هم انداختن اسلامگرایان. برای بی ثباتی، ناامنی، نکبت و بدبختی مسلمانان. و این اتفاق افتاد. باید دست مریزاد گفت به او که اینطور هنرمندانه، بحرانی راه انداخت که زمینه آتش بازی در کل جهان اسلام را فراهم کرد.

اوضاع خیلی وخیم است دوستان. ذهنتان به سمت داعش نرود. داعش صرفا بروز عینی چیزی است. دنبال ریشه ها باشید. داعش نشانه است. داعش معلول است، نه علت. علت را در مناسبات میان اعضای امت اسلامی طی دهه های اخیر، بخصوص بعد از قضایای سوریه جستجو کنید. علت را در نه ربیع ها و سنّی ستیزی ها، در شبکه های ماهواره ای و در حماقت های متعصبانه شیعه و سنی جستجو کنید. در سکوت مراجع، بی خیالی علما، بی تفاوتی روحانیت، حماقت حکومت. دنبال زمینه ها باید بود، زمینه های اجتماعی. بله پول نفت آل سعود همه کار می کند ولی به این شرط که ما احمق باشیم! اگر ما هیزم فراهم نمی کردیم، نفت سعودی هم آتشی نداشت. باور کنید نداشت. این «ما»یی که می گویم شیعه و سنی و حزب اللهی و هیاتی و علما و نخبگان و ... را فرا می گیرد.

انگار قرار نیست عقلای قوم سر عقل بیایند! نمی خواهم حرف های خطرناک بزنم. خیلی ها مقصرند. همان ها که امروز اتفاقا دارند دم از وحدت شیعه و سنی در مقابل داعش می زنند، هم مقصرند. بگذریم...

دنیا دارد می خندد به اسلام و مسلمین. اسرائیل دارد قهقهه می زند به ریش همه مان. به ریش مدافعان حرم، آرزومندان دولت اسلامی عراق و شام، وهابی ها، ضدوهابی ها، وهابی شناس ها.

می شود امید داشت کماکان. امید به خدایی که نسلی را بر جهان اسلام حاکم کند که واجد اندیشه باشد. همین اندیشه داشتن بس است. نسلی که بازی نخورد. احساساتش، قلاده ای نباشد در دست از سگ بدترهای صهیونیست. نسلی که جوگیر نباشد. نسلی که وقتی گروهی چون داعش را می بیند، به جای فحش و بد و بیراه و تمسخر، به این فکر کند که چه شد که داعش بوجود آمد؟! نسلی که وقتی آمریکا مردم فلوجه را قتل عام می کند خواب نیست. نسلی که صرفا به «حرم» نمی اندیشد. به صاحب حرم هم می اندیشد! به آرمان های صاحب حرم، به گفتمانش و به آرزوهایش. ما محتاج اندیشه ایم. همه محتاجیم.

یک کاری بکنید دوستان. جهان اسلام دارد پاره پاره می شود. اگر کاری هم نمی کنید، حداقل خودتان در این پازل بازی نکنید. داعش و وهابیت دشمن اصلی نیستند. این را آقا هم گفت. نباید به دام درگیری های داخلی افتاد. باید زمینه های اجتماعی بروز افراطی گری را از بین برد. این مهمترین کار ماست.

  • حامد رضایی

افراطی گری

جهان اسلام

داعش

نظرات (۲)

  • محسن تقی زاده
  • زکات علم، نشر آن است
    در نشر مطالب علمی به ما کمک کنید...
    این پایگاه با هدف رشد و توسعه  مهندسی مکانیک بیوسیستم به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی ماشین الات و ادوات کشاورزی و تجهیزات صنایع غذایی ، افزایش آگاهی عمومی و بالابردن سطح آگاهی مهندسان این رشته و ایجاد محیطی برای تبادل اطلاعات بین مهندسین بیوسیستم و سایر مهندسان عزیز ایجاد گردیده است.

    برگرفته شده از biosystem.blog.ir

    چه خوب نوشتید !

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی